Blogit

Vokkiparonien kulta-aika taas alkamassa

Forssan Lehdessä on ollut viime viikolla useita maahanmuuttoa käsitteleviä artikkeleita. Kerrotaan itärajalle rakennettavasta aidasta, jolla varaudutaan holtittomaan rajan ylitykseen, Migrin ylijohtajan kannasta hallituksen kritiikkiin viraston toiminnasta sekä uusien vastaanottokeskusten perustamisesta Forssaan. Viimeksi mainittua toimintaa on tulossa sekä SPR:n että Kotokunta Oy:n toimesta. On siinä yhdelle viikolle melkoinen annos aiheesta. Raja-aitaa rakennetaan pysäyttämään laiton ja haitallinen maahanmuutto, jota Kotokunta Oy ja SPR tänne toivovat, joten keskitytään tässä Migriin ja näihin vetotekijöitä luoviin organisaatioihin.

Migrin ylijohtaja Ilkka Haahtela kertoo, että perustettaessa nopealla tahdilla uusia vastaanottokeskuksia ei virastolla ole resurssia valvoa kilpailutukset voittaneiden toimintaa kunnolla. Asiaa ei siis sitten vuosien 2015-16 laittoman maahantulon jälkeen saatu kuntoon. Kuten silloin, myös nyt on tilanne ja maahantulijoiden määrä päässyt yllättämään, vähän kuten renkaanvaihto näin syksyisin. “ Kapasiteetti on riittänyt, mutta mitä enemmän VOKkeja on sitä enemmän tarvitaan valvontaa”, sanoo Haahtela FL jutussa.

Tästä huolimatta uusia vastaanottokeskuksia perustetaan ympäri maata ja Häme on saamassa osansa myös tässä isojaossa.

Kotokunta Oy on perustamassa vuoden 2023 alusta 300-paikkaisen vokin (Forssaan) ja myös SPR on laajentamassa toimintaansa. Ensiksi tässä on hyvä huomata, ettei kumpikaan toimija ole hyväntekijä, vaan laskuttavat Migrin kautta jokaista veronmaksajaa.

Kotokunta Oy on ollut julkisten taloustietojen mukaan hyllyllä odottamassa valmiina uutta pakolaisaaltoa, joka yrityksen omistajien onneksi Ukrainan sodan myötä saatiin. Viimeisin kunnon tilikausi on vuodelta 2017, jolloin lv. oli 666 tuhatta euroa ja liikevoitto 388t€!
Vastaavia veronmaksajien lypsäjiä on Suomi pullollaan, on syntynyt todellinen uusi rälssi: VOK-paronit.

Vuokranantajaa voi houkutella vuokrata tällaisille toimijoille asuntoja, koska vuokra tulee varmasti valtion takaamana. Tämä on kuitenkin lyhytnäköistä ja jatkossa myös asuntoja vuokraavat tulevat veroina maksamaan takaisin jokaisen saamansa euron. Näitä ns. yrityksiä polkaistiin pikavauhdilla pystyyn vuoden 2015 syksystä lähtien vastaamaan tulijoiden majoituspaikkakysyntään. Ainoa tarkoitus oli ja on kupata julkinen löysä raha omaan taskuun, haitat jäävät kunnille ja MIgrille.

SPR:lle tilitettävät valtion rahat taas menevät katto-organisaation pyörittämiseen ja edelleen mihin tahansa kansainväliseen toimintaan. Vain pieni osa menee toimintaan, kuten katastrofiapuun. Jos haluat oikeasti auttaa, tee se vaikka mikrolainoina suoraan avun tarvitsijalle, SPR ei valikoi, keitä majoittaa, jos jotain niin nimenomaan kolmannen maailman nuoret miehet ovat olleet haluttua asiakaskuntaa SPR:n vokeissa.

Sekä Kotokunnan että SPR:n edustajien haastatteluissa on vesitetty myyntipuhe tulijoista. Puhutaan ukrainalaista naisista, lapsista, perheistä ja vanhuksista. Kuitenkaan ei kehdata vakuuttaa, että tulijat heitä olisivat. ”Vastaanottokeskuksissa voi olla muitakin kansallisuuksia” ja “viime aikoina on alkanut tulla enemmän miehiä”. Molemmat lainaukset vapauttavat lausujansa vastuusta kun saamme kotikaupunkiimme haitallisista maista tulevia, laittomasti tulleita nuoria miehiä. Vaikka ELY-keskukset (jatkossa hyvinvointialueet?) koordinoivatkin tätä toimintaa ja työntävät keskuksia kuntiin lupaa kysymättä, voimme kunnissa estää tämän olemalla antamatta kuntien asuntoja käyttöön.

Ainakaan tätä ei saa tehdä ennen kuin tiedämme, kuka niihin majoittuu ja että normaalit vastuut vuokrien suhteen saadaan toimijalta, ei esim. Migriltä. Ukrainan (Slava Ukraini!) naisia, lapsia, vanhuksia, perheitä voimme kyllä majoittaa, he ovat käymässä ja palaavat kotiin heti kun mahdollista. Ja jos jäävät meille töihin niin aina parempi. Ukrainan miehet(jos ovat asekuntoisia) ovat kotimaassaan taistelemassa ja perhe turvassa täällä. Lähi-ja Kauko – Itä ja Afrikka toimivat tässä nurinkurisesti: miehet tulevat, perheet jätetään oman onnen nojaan.

Tulen seuraamaan tarkasti tätä tilannetta kaupunginhallituksessa ja – valtuustossa. Emme halua, että 2016 vuoden tapahtumat toistuvat. Silloin maahanmuuttajien aiheuttama häiriökäyttäytyminen johti pahoihin turvallisuusongelmiin Forssassa. Lopputulemana jouduttiin perustamaan kallis ohjelma, josta kaupunki sai kansainvälisen palkinnonkin.

Hyvin toimittu?

No, jos ei vokkeja olisi koskaan perustettu ja rahaa syydetty VOK-paronien taskuun ei mitään ongelmia olisi edes syntynyt.

Jotkut päättäjät tällä palkinnolla jopa kehtasivat ylpeillä.

Pia Kuparinen. ek-vaaliehdokas (ps.)
Kaupunginvaltuutettu, Kaupunginhallituksen jäsen

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh

Meille on aina väliin poliitikot sanonut että turvapaikanhakijoiden määrät on ollut viime vuosina vähäisiä, lukuunottamatta tietysti ukrainalaisia.
Mutta mitä väliä sillä on millä perusteella se haitallinen maahanmuutto tulee?
5-vuodessa on myönnetty noin 400 000 oleskelulupaa, ja iso osa siis perheenyhdistämistä.
400 000 on Suomen kokoiseen väestöön nähden hirmuinen määrä.
Hyvin pian suomalaiset on vähemmistönä omassa maassaan, taitaa olla joku Suomi-Ruotsi maaottelu menossa, että kumpi onnistuu ensin tuhoamaan itsensä.

Roope

Hei me tienataan tällä, me epäisänmaalliset kokoomuslaiset, mutta se kalahtaa omaan nilkaan.

pöh

Suomalaisten täytyy tehdä selväksi että täällä ei katella näitä ählämi huijareita.
Ne ei usko kun voimaa

Sensuroimaton Totuus

Tässä yhteydessä on syytä muistaa että nimenomaan persut olivat vuonna 2015 TUOMASSA maahantunkeutujia Suomeen ja sama meininki näyttää jatkuvan nyt ukrainalaisten kohdalla. Ikuiseen elätykseen nekin ovat tänne tulleet, eikä persut ole tehneet eivätkä tule tekemään jatkossakaan asialle yhtään mitään.

-Nämä höpinät voi mennä vielä läpi (hieman yksinkertaisille) persu kannattajille mutta ei meille aktiivisesti asioita seuraaville ihmisille joita ihan oikeasti kiinnostaa tämän VÄESTÖNVAIHDON pysäyttäminen. Naaman väristä riippumatta!

Vähän Hämäläinen

Voisitko ”Sensuroimaton totuus” laittaa jotain esimerkkiä tai linkkiä esittämääsi väitteeseen, että nimenomaan persut olivat vuonna 2015 TUOMASSA maahantunkeutujia Suomeen…

Tuononiinääs

Persuille aukeaa taas rooli leikkiä leikkejään.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kyllä valtiolla rahaa on. Joka kuntaan perustetaan kompostivalvojan virka, joka syynää omakotiasukkaiden komposteja. Ei rahasta pulaa ole. Tyhjästähän se luodaan meille velaksi.

Puolueeton

Hyvä kommentti selittää, miksi terveydenhoito Suomessa on rahapulaa ja sairaanhoitajille ei voi maksaa tarvittavaa palkkaa, jotta henkilökuntaa riittäisi. Köyhiä pitäisi tukea siihenkään eivät rahat riitä. Tietkin ovat huonossa kunnossa.
Sipilä ja Orpo panivat VOK pisneksen pystyyn 2015. Siitä hyötyy vain pieni joukko ja suurin osa kansasta kärsii. Typerää politiikkaa, jota jälkikäteen perustellaan, että se oli ainoa vaihtoehto, vaikka valintoja olisi ollut vapaasti valittavissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Puolueeton

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!