Blogit

Kansan Ehdokas

Ehdokasasettelu tuleviin EK vaaleihin on herättänyt ainakin täällä Hämeessä keskustelua.

Forssan Lehti kirjoittaa (2.9.2022) jutussaan Lounais-Hämeen perussuomalaisten tilanteesta. Juttu sinällään on faktoiltaan oikea ja ansiokas, mutta tarvitsee muutaman täsmennyksen. Varsinkin printtilehdessä oli otsikkoon nostettu Kanta-Hämeen perussuomalaisen piirin jotenkin taivutelleen toisen ehdokkaan, asiayhteydestä ymmärtäen, allekirjoittaneen lähtemään mukaan.

Näin ei suinkaan käynyt, kuten myös toimittajalle, joka minuun oli yhteydessä kerroin.

En voinut painavista henkilökohtaista syistä varmistaa keväällä 2022 ehdokkuutta, vaikka tiedusteluja sain jo vuodenvaihteesta lähtien. Kesän kuluessa nuo henkilökohtaiset syyt poistuivat ja aloin saada enenevässä määrin pyyntöjä edellisissä vaaleissa minua äänestäneiltä ja muilta tukijoukoilta läpi vaalipiirin asettua ehdolle. Piiri ei erityisesti vaikuttanut siihen, että asetuin ehdokasehdokkaaksi puolueessamme. Toki piirin toiveet kuulin ja ymmärsin.

Kansa, tukijoukot, henkilöt, jotka kokevat minun voivan tuoda muutoksen, minut vakuuttivat.

En myöskään sitonut omia tekemisiäni siihen, kuka muu mahdollisesti on ehdolla. Jokainen ääni tulee ansaita aina uudelleen, oli istuva kansanedustaja tai ensikertalainen.  Me kaikki ehdokkaat lähdemme nollista.

Forssan Lehti kertoo jutussaan myös siitä, että paikallisyhdistys halusi alueelta vain yhden ehdokkaan. Näin todella yhdistyksessä päätimme ja tahtomme piirille ilmaisimme. Taustalla tässä oli ajatus paremmista lähtökohdista Lounais-Hämeen ehdokkaalle saada kannatusta alueelta. Meillä oli jo alkukesästä paikallisyhdistyksessä kaksi hyvää ehdokasta, joista Forssan Lehti unohtaa mainita Voitto Davidssonin Humppilasta. Kumpaakaan näistä piiri ei kuitenkaan asettanut kansanedustajaehdokkaaksi, vaan päätös tehtiin vasta elokuun lopulla. Kiitokset Voitolle itsensä likoon laittamisesta ja vaihtoehdon tarjoamisesta.

Pitää kuitenkin muistaa, että Hämeen vaalipiiri on laaja, eikä kukaan ehdokas ole koskaan pelkillä paikallisilla äänillä läpi mennyt, ääniä on saatava kaikkialta vaalipiirin alueelta. Humppilasta Hartolaan, Orimattilasta Sysmään ja Lahdesta Hämeenlinnaan, muutamia mainitakseni.

Tulen kutsuttuna kaikkiin paikkoihin teitä tapaamaan !

Henkilövaalissa muutenkin valitaan ensisijaisesti ehdokas, jonka katsotaan parhaiten edustavan omia arvoja ja mielipiteitä. Jos pelkkä paikkakunta riittää äänestyspäätöksen tekemiseen, ei kai puolueellakaan juuri merkitystä ole. Tuskin tällaista äänestäjää on vielä syntynytkään, tuontitavarasta en tiedä.

Perussuomalaiset on asettanut koko valtakuntaan hyviä ehdokkaita, joista äänestäjä löytää varmasti mieleisensä isänmaan puolestapuhujan. Itse näen, että tätä maata ei pelasta muu, kuin äänestää aidot suomalaisuuden puolustajat suurimmaksi puolueeksi. Kaikkea muuta on jo kokeiltu ja tulos tiedetään: velka kasvaa ja rahat hassataan maailman tuuliin ja kaikkeen muuhun, mikä ei suomalaisen asemaa paranna. Vihreä siirtymä vie työpaikat ja teollisuuden saastuttaviin kolmansiin maihin, järkeä et hallituksen politiikasta löydä suurennuslasillakaan.

Tytti tarjosi papiljotteja energiakriisin ratkaisuksi, Sanna jauhojengeineen ryyppää pääministerin instituution ryvettäen kavereineen Kesärannassa ja Antti jakaa rahat omistamaansa turkisyhtiöön. Oikeinko? Minun mielestäni ei!

Maallamme ei ole muuta mahdollisuutta pelastua kuin äänestää meidät persut pääministeripuolueeksi. Muuten häviäjät vanhoista puolueista muodostavat taas hallituksen, joka jatkaa nykymenoa. Kuten tiedämme, Keskusta menee hallitukseen vaikka kommunistien kanssa kunhan saa pitää hyvinvointialueiden varjolla rakennetun kuntarootelin.

Luotan teihin Persut ja varsinkin omiin kannattajiini – te teette oikeat ratkaisut ja teitä on paljon!

Pia Kuparinen

Forssan PS, kaupunginhallituksen jäsen

EK- vaaliehdokas 2023

Tilaa
Ilmoita
guest

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Yrjö

Onko meillä enää muuta vaihtoehtoa kuin VKK?

Puolueeton

”Pitää kuitenkin muistaa, että Hämeen vaalipiiri on laaja, eikä kukaan ehdokas ole koskaan pelkillä paikallisilla äänillä läpi mennyt, ääniä on saatava kaikkialta vaalipiirin alueelta.”
Eli tärkeintä on päästä valtaan. Sivuasia ovat taidot toimia poliitikkona (koulumenetys ja tutkinnot) ja tavoitteiden esiin tuominen (”Maallamme ei ole muuta mahdollisuutta pelastua kuin äänestää meidät persut pääministeripuolueeksi.”). Ei sanaakaan, onko Nato jäsenyys hyödyksi vai haitaksi, miten suhtautua EU liittoon, miten maa selviäisi energiapulasta, onko fosiilinen energia katastrofiin johtavaa, onko luonnottomuuksien ylläpito suotavaa,………..

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Puolueeton
Matti Keinonen

Tulkinta se on tuokin, eikä ehkä ihan rehellisesti loppuun mietitty – mene ja tapaa ehdokas kun hän kampanjaa tekee. Kirjoituksen aihe ei ollut esittää konkretiaa nohin kysymyksiin vaan tuoda esiin, miten ehdokas on ehdolle päätynyt ja muistuttaa miten asiat saadaan muuttumaan. Mutta mielipiteenä toki yhtä arvokas kuin tämäkin tuo sinun kommentti.

Puolueeton

Tärkeää ei ole miten on ehdokkaaksi päässyt, vaan miten ehdokas voi toimia päästyään virkaan.
Suomessa onkin haittana, että puolueet valitsevat ehdokkaat. Demokratiassa kansalaisten tulisi tehdä valinta. Kun ei näin ole, eduskunnan realistisuus jää matalalle tasolle ja aatteellisuus saa vallan.

Puolueeton

Voisi vielä lisätä, että vaalipiirijakokin on haitallinen. Suomesta löytyisi varmasti 200 koko kansan suosimaa ehdokasta, jotka ajattelevat kansalaisten etuja eikä jonkun vaapiirin ja puolueen etuja. Henkilön saama äänimäärä tulisi ottaa mukaan Eduskunnan äänestyksissä eikä antaa sitä puolueen käyttöön. Tämä vähentäisi puoluetten merkitystä ja korostaisi yksilöllisyyttä. (Kekkosen hyvät ajat ovat tässä merkityksellinen vinkki.) Perustuslaissa olisi korjattavaa kohti parempaa demokratiaa ja kansanvaltaa.

Timi T

Eurooppa tarvitsee samanlaista puhdistusta kuin -30-40 luvuilla. Ja pikaisesti. Toivon vilpittömästi kolmannen maailmansodan alkua euroopassa. Täällä on liikaa tänne kuulumattomia …

Tuhnu

Parempi olisi jos maanpetospuolueiden jäsenet ripustavat itse itsensä kaulakiikkuun pihakoivun oksille.

Juha

Persut on yhtäkuin EU ja Nato.. kokoomuksen apupuolue. On itsemurhaa äänestää valeopppsitio persuja

Matti Keinonen

no hyvä kun nykymeno maistuum onnea valisemallasi tiellä…

Puolueeton

Mietipä vähän, mikä on muuttunut oli pääministeri mistä kolmesta suurpuolueesta tahansa, samankaltainen politiikka säilyy.
Nyt näyttää, että persut on uusi lisäys kokoomuksen, kepun ja sossujen ryhmään. Suuria eroja ei voi olla, koska pääsy hallitukseen joidenkin kanssa on päätavoite.

Paavo Sipilä

🇫🇮👍

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!