Blogit

Kotoutuminen ei ole ammatti

Helsingin Uutiset kirjoittaa laajassa artikkelissaan 23.9.2022 vieraskielisten osuuksista Kelan työttömyysetuuksissa pääkaupunkiseudulla. Jutun lopputulema on karmaiseva, melkein puolet maksetuista työttömyysetuuksista ja yli kolmannes perustoimeentulosta menee muille kuin suomenkielisille. “Asiakaskunnan lukuisista äidinkielistä nousee esille etenkin kolme: arabia, somali ja dari. Darin kieltä puhutaan lähinnä Afganistanissa. Asiakkaista kuusi prosenttia puhuu arabiaa ja neljä prosenttia somalia.”, jutussa kerrotaan.

 

Mainittakoon tässä myös, että artikkeli on piilotettu hakukoneilta, hakusanoilla “Helsingin uutiset” ja “kotoutuminen” et tätä löydä. Hakusana “KELA” hakukoneita varten tehdystä metasanastosta tuntuisi löytyvän, aivan kuin asiasta kiinnostunut kansalainen näin sitä hakisi..?

 

On suorastaan irvokasta puhua tässä yhteydessä asiakkaista. Perinteisesti suomen kielessä asiakas tarkoittaa sellaista henkilöä tai yritystä, joka maksaa rahaa hyödykkeistä tai palveluista. Tässä suomalainen veronmaksaja maksaa siitä, että Suomeen on päästetty maailmalta ilman minkäänlaista esiselvitystä väkeä, joka ei koskaan tule työllistymään ja itseään elättämään. Kaikki jutussa haastatellut ns. asiantuntijat linkittävät ongelman juurisyyt tavalla tai toisella kotoutumiseen.

 

Kotoutuminen ja sen tukitoimet onkin melkein ainoa “ammatti”, johon yhteiskunnan rahoittamana kolmannen maailman kouluttamattomat ja kielitaidottomat voivat työllistyä. Tarvitaan tulkkeja, kulttuuritulkkeja, tukihenkilöitä (opettamaan miten tukia haetaan), kokemusasiantuntijoita, päiväkahviloiden vetäjiä ja muita täysin tuottamattomia oikeaa työtä pilkkaavia titteleitä ja toimenkuvia. Työvoimapulan paikkaajiksi, millä perusteella näitä tulijoita on haalittu, ei heistä ole.

 

Kotouttamistoimia ei tarvita, kun humanitaarinen maahanmutto taloudelle ja turvallisuudelle haitallisista maista lopetetaan. Pääkaupunkiseutu on tässä suhteessa jo menetetty, sillä kehitystä ei millään yhteiskunna toimilla voida muuta kuin koittaa hidastaa.Jutussa mainitaan vielä loppukaneettina positiiviseen sävyyn: “ Turussa, Tampereella ja Oulussa vieraskielisten osuus kaikista aikuissosiaalityön asiakkaista on vain korkeintaan kymmenesosa.”

Tuokin määrä on suhteessa kestämätön, eikä Suomella ole varaa tällaiseen, mikäli aioimme kansakuntana selvitä.

 

Pia Kuparinen, EK-vaaliehdokas (ps.)

 

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Snif

Jyväskylässä toimii automaattisesti toiminto, kun tulee joku 3 maailman aivoton loinen, niin halutettaas tuo saa heti tittelin, laittoman maahantulijan asintuntija, tuosta tuo saa palkaa 6.000€ kuukaudessa, eli rutkasti enemmän kun tavallinen persjalkainen duunari joka tekee yli 8h päivähommia.

Miku

Onhan niitä paljon töissäkin. On kokemusasiantuntijaa, kotoutumisexperttiä, monikulttuurisuuskoordinaattoria, tulkkia, jne., jne., Siis busineksessa, jota ei edes olisi ilman vapaata elätettävien invaasiota.

pöh

Joulukuussa koittaa taas ”kotoutujille” tilipäivä tuplalapsilisien myötä.
Täällä niitä somaleita ja arabeja on ainakin 80% taloyhtiön asukkaista, ja joka ainoalla ”yksinhuoltaja” naisella on useita lapsia, naapurissa asuvalla somalilla on kymmenkunta lasta.

John Quiman

Normaali maahanmuutto on sellaista, missä ihminen muuttaa uuteen maahan, elättää itse itsensä ja kotoutuu omin neuvoin, koska hänellä on halu kotoutua. Jos hän ei viihdy, hön muuttaa jonnekin muualle.

Suvakit elättävät ja yrittävät kotouttaa aikuisia miehiä, joiden kulttuuri ei hyväksy länsimaalaistumista, joilla ei ole mitään kykyjä, millä pärjätä länsimaissa, eikä minkäänlaista ammattitaitoa, jolle olisi käyttöä länsimaissa. Ainoa missä voivat pärjätä, on sossun elättinä oleminen.

Sitten näistä eläteistä sanotaan, että he ovat syrjäytyneitä länsimaisen rasismin vuoksi, vaikka heidän kulttuurinsa ja heidän osaamattomuutensa estää heitä olemasta muuta kuin syrjäytyneitä länsimaissa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!