Blogit

Menneisyydessä ei tapahdu mitään

Timo Soini vei 2015 johtamansa puolueen hallitukseen yksinvaltiaan ottein. Hän varmasti ymmärsi varsin hyvin, ettei ohjelma, millä hallitukseen mentiin vastannut vaalituloksesta ja edustajista näkyvää äänestäjän tahtoa. Oman uran täyttymys ulkoministerinä ja usko siihen, että hän pystyy ohjaamaan sutkauksilla ja pelottelulla äänestäjiä ja ryhmänsä kansanedustajia, teki hänestä omasta mielestään voittamattoman.

Historia opetti, että toisin kävi – hallituksessa jatkoivat uskollisimmat vasallit ja Perussuomalainen puolue jatkoi omalla luvatulla linjallaan.

Kaikki tietävät ja ymmärtävät edellä mainitun. Siitä huolimatta tasaisin väliajoin nousee esiin tuo reilun kahden vuoden hallitustaival, jonka puolue “yhtenäisenä” rämpi läpi. Viimeksi keskiviikon A-studiossa Keskustan Antti Kurvinen puolusti omaa ilmeisen horjuvaa kantaansa uusiin Euroopan pelastuspaketteihin muistuttamalla puolueemme puheenjohtajaa siitä, että olette hallituksessa EVM:n hyväksyneet. Jussi kuittasi, miten koko mekanismi on EU:n omien sääntöjen vastainen – toimittaja Makkonen pelastaa tilanteen uudella kysymyksellä…

On merkillistä, että omaa kantaa ei voida perustella yrittämättä vesittää selkeästi eri mieltä olevan kantaa tuollaisilla halvoilla heitoilla. Huvittavinta tässä on se, että nuo samat puolueet ja lähes samat ihmisetkin olivat 2017 puoluekokouksen jälkeen sitä mieltä, että johdon vaihduttua ei meillä ole asiaa hallitukseen. Oli kuulemma eri puolue tullut ulos. Nyt kuitenkin yritetään sälyttää niiden hyödyllisten idioottien, joita Soini onnistui höynäyttämään, teot tälle samalla johdolla toimivalle oikealle perussuomalaiselle kansanliikkeelle. 

Annetaan heidän räksyttää, eivät ihmiset ole niin tyhmiä, että nuo hölmöydet läpi menisivät. 

Oma ja puolueemme peruslinja ja kannanotot ovat säilyneet täsmälleen samoina läpi viime vuosien. Jos olemme muuttaneet linjaamme tai olen henkilökohtaisesti vaihtanut kantaani, on se rehellisesti kerrottu ja perusteltu. Kun ympäristö muuttuu tai asiaan tulee uutta informaatiota on järkevää näin toimiakin. 

Yksittäisissä asioissa voidaan olla niin kunta- kuin valtiotasolla samaa mieltä ja vetää yhtä köyttä. Näin monessa asiassa on käynytkin, olen tehnyt tarvittaessa yhteistyötä paikallisesti niin oikean kuin vasemman laidan kanssa. Ei päätöksiä muuten saada syntymään. Silti jokaisen on saatava pitää oma poliittinen identiteetti ja sitä on saatava myös arvostella.

Ja niin teemmekin puolin ja toisin. Kunhan henkilöön ei mennä voi minun ajatuksiani kutsua vaikka miksi, en minäkään kaihda kutsumasta vihervassemmiston unelmahöttöistä uskoa globaaliin syötettyyn ilmastovauhkoteen ja haittamaahanmuuton rakastamiseen juuri näillä termeillä. Itse saan kuulla olevani fasisti, natsi ja rasisti- kauniimmasta päästä nämä epiteetit.

Voimme muuttaa vain tulevaisuuttamme tekemällä järkeviä kansaamme hyödyttäviä päätöksiä ja suunnitelmia. Maatalouden ja yrittäjyyden säilyttäminen takaa työtä sitä tekeville ja luo mahdollisuuksia ilman työtä oleville. Säilytämme yhteiskunnan huoltovarmuuden ja pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Menneisyydessä tapahtuneita toisten virheitä toistemme päälle sysäämällä emme siihen pysty.

 

Otsikko on suora lainaus Jussilta A-studiossa – kiitos Jussi!

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!