Blogit

Miksi äänestän Sinimustaa Liikettä?

Kokoomus julisti puoluekokouksen teeseissään 27.–28.8.1994: Jäsenyys Euroopan unionissa selkeyttää arvokkaalla tavalla maamme asemaa ja kirkastaa identiteettiämme.

Identiteettimme ei ole kirkastunut. Itsenäisten päätösten sijaan emme ainoastaan noudata EU:n sanelemaa lainsäädäntöä, vaan otamme käyttöön kehotukset ja ei-sitovat säädökset, jotka heikentävät hyvinvointiamme.

Euroopan unionin markkinointi suomalaisille ennen kansanäänestystä oli vahvasti puolueellista. Vasemmistoliiton Matti Viialainen kommentoikin aikanaan: ’[EU:n] — avulla Suomi voi olla enemmän oman tulevaisuutensa luoja, subjekti, kuin pelkkä muualla tehtyjen päätösten objekti.’ (HS 22.7.1994)

Iltalehden silloinen päätoimittaja, Pekka Karhuvaara, kommentoi Suomi Areenassa kesällä 2010: ’Vaikka se oli vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Koko juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin.’ (IS 21.7.2010)


Kaikki nykyiset suomalaiset Euroopan parlamentin jäsenet ovat EU-myönteisiä, riippumatta puoluekannastaan. Aiemmin osa heistä sanoi edustavansa EU-kriittisyyttä ja puhuivatpa he jopa EU-erosta, mutta nämä puheet ovat nyt peruttu. Tätä virhettä ei voida korjata äänestämällä samoja puolueita uudelleen Euroopan parlamenttiin.

Tulevissa EU-vaaleissa meillä on mahdollisuus tehdä jotain uutta. Sen sijaan että äänestäisimme samat ihmiset myötäilemään samoissa asioissa, voimme vaihtaa Suomen edustuksen avoimesti kansallismieliseksi.

Suomalaisten europarlaamentikkojen on edustettava vain ja ainoastaan Suomea.

Kokoomuksen teesejä siteeraten: haluan että EU:n tasolla päätetään vain sellaiset asiat, joiden hoitaminen yhteisötasolla on välttämätöntä. Muutoin asiat ratkaistaan joko kansallisella, alueellisella tai kunnallisella tasolla.

EU:n uusi pullonpalautusjärjestelmä ei ole tällainen. EU päättämässä Suomen metsien hoidosta ei ole tällaista. EU:n taakanjakoprosessi ei ole tällainen. EU:n edistämät yhteisvelkapaketit eivät ole tällaisia. Sen takia minä äänestän Sinimustan Liikkeen ehdokasta.

Lisää EU-kriittiisyyden peruuntumisesta HS 12.8.2023 artikkelistaHalla-aho: Ero EU:sta ei olisi realistista eikä järkevää”.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruoste Iskee

Se kannattaa muistaa, raha korruptoi. Kun sitä alkaa taskuihin tulemaan niin sitä äkkiä kaikki muu unohtuu.

Poliittisesti koditon

Kysymys Sinimustalle Liikkeelle, Vapauden Liitolle, VKK:lle ja ylipäätään kaikille ”aitokansallismielisille” EU-vaaleihin liittyen: Uskooko joku todella vielä että kansansuvereniteetti voidaan palauttaa EU:n totalitaarisessa ylikansallisen yhtiövallan lobbariporukassa? Eihän kansallistasollakaan saada presidentinvaaleihin EDES EHDOLLE yhtään kansallismielistä ehdokasta tai YHTÄÄN kansallismielistä ehdokasta läpi eduskuntavaaleissa ja suomesta sentään löytyy EU-vastaista väkeä ainakin täältä pohjoisesta!

Ruoste Iskee

”Vkk” Aitokansallismielinen? Tarkoitat venäjämielinen.

pöh

Europarlamentissa ei ikävä kyllä ole mitään valtaa yksittäisillä edustajilla.
Edes isoilla ryhmillä ei ole valtaa kun vasemmistoglobalistit hallitsee.
Mulla on silti ääni jaossa koska en persuja enää ikinä tule äänestämään.
Kuitenkin koen kansalaisvelvollisuudeksi äänestää.
Monta kertaa olen sanonut että en enää äänestä, mutta kyllä se vaan vaalipäivänä on pakko jotain äänestää.
Pressanvaalien toinen kierros oli eka kerta kun jätin äänestämättä.