Blogit

Poliittinen hellekesä

Moni poliitikko ja kansalainen huokasivat helpotuksesta kun kertaalleen siirretyt kuntavaalit olivat kesäkuun puolivälissä takana. Nyt alkaisi politiikan kesäloma, ja mitään sen kummempaa ei ennen syksyn budjettiriihtä tapahtuisi. Vähänpä me tiesimme, kesä on ollut helteinen, myös politiikassa.

Kuntavaalien jälkeen alkoivat neuvottelut luottamuspaikoista. Vaikka kokoomus kieltämättä on Suomen suurin kuntapuolue kannatukseltaan, vain perussuomalaiset lisäsivät merkittävästi paikkoja läpi Suomen ja erittäin monessa kunnassa olemme kolmen suurimman ryhmän joukossa. Tämä ei kaikilla paikkakunnilla sovi entisille suvereeneille vallanpitäjille. Muut ryhmät yrittävät parhaansa mukaan saada luottamuspaikat jaettua vanhan kaavan mukaan ja kiistää äänestäjien tahdon.

Politiikassa ja elämässä menestyy kun on uskollinen omille arvoilleen ja pitää linjansa. Oman edun tavoittelijat ja vallanhimoiset pyrkyrit tapaavat vaaleissa saada äänestäjien tuomion. Ja näin kävi näissäkin vaaleissa – omaan asiaansa uskovat ja sitkeästi linjansa pitävät ehdokkaat voittivat, valtaa itselleen hamuilevat putosivat tai eivät tulleet valituiksi.

Valta on aina lainassa ja kuuluu kansalaisille, kuntalaisille – Suomen kansalle!

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ilmoitus puheenjohtajuudesta luopumisesta sai median innostumaan. Toisaalta politiikan kommentoijien mielestä nyt este hallituskelpoisuudelle on poistettu. Toinen huutokuoro oli sitä mieltä, ettei perussuomalaisilla ole tulevaisuutta, koska ainoa uskottava ja suosittu perussuomalainen poliitikko jää pois johdosta. Yleisesti toivottiin, että Perussuomalaisten selkeä ja hyvä linja suhteessa haitalliseen humanitaariseen maahanmuuttoon muuttuu.

Ei tule tapahtumaan, emme lähde myymään itseämme ja pettämään laajaa kannattajakuntaamme.

Jussin jättämät saappaat on täytettävä, jotta työ suomalaisen hyvinvoinnin ja etujen puolesta jatkuu. Paras ja oikea henkilö tähän tehtävään on Riikka Purra, joka onneksemme pienen pohdinnan jälkeen ilmoittautui olevansa valmis tuon vaativan pestin ottamaan. Riikka jatkaa samalla Jussin viitoittamalla tiellä ja saamme hänestä edustavan pääministerin, jolle Suomen etu on tärkein.

Tämän päätöksen teemme itse Seinäjoen puoluekokouksessa elokuun puolivälissä, ei media eikä varsinkaan muut puolueet. Se ei estä näiden painostus- ja vaikutusyrityksiä.

Muuten ei valtakunnan politiikassa juuri mitään uutta. Punavihreät juhlivat kansainvälistä viikkoaan, liput liehuivat ja ihmiset riehuivat. Edellisten eduskuntavaalien selvä häviäjä istuu hallituksessa ja on hylännyt kaikki alkuperäiset arvonsa vihervasemmiston apulaisena. Hallitus juoksee Brysselissä kippaamassa EU-moolokin kitaan lisää miljardeja. Valko-Venäjä tilaa ja työntää afgaaneja ja irakilaisia Liettuaan. Suomi vie ensin telttoja, sitten punavihervasemmisto tuo uusia elättejä. Leirillä haastateltiin jo Suomessa ollutta, kielteisen saanutta yrittäjää- aikoo tulla takaisin Suomeen. Tällä kertaa maksoi matka vain 3000 euroa, Lukashenkon tukemana.

Pari viikkoa sitten SuomiAreena sähköistyi kun maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä allekirjoitti ennen EU:n ilmastopaketin julkaisua sitä kritisoivan julkilausuman koskien paketin metsästrategiaa. Kyseessä on normaali keskustalainen manööveri, jolla yritetään uskotella, että Keskusta pitäisi jollain tavalla huolta suomalaisen metsä- ja maatalouden eduista. Jo 16.7. Leppä lieventää kantaansa twiitiissään, jossa kertoo strategian ennakkotietoja parempi.

Eli hyvä homma! Sanoo Leppä ja vasemmistokeskusta.

Hallituksen vihervasemmistolainen enemmistösiipi hehkuttaa kilpaa,  miten ilmastopaketti ja sen metsiä koskeva osuus parantavat Suomen mahdollisuuksia olla osa isompaa kokonaisuutta, jolla saadaan ilmastotekoja aikaan. Eli suomeksi: meistä tulee Eu:n hiilinielu ja miljardeja siirtyy Suomen kansalta unionille.

Lämmitys, autoilu, asuminen, liikkuminen- kaikki tulevat maksamaan entistä enemmän ja rahat revitään veronmaksajan jo ruvella olevasta selkänahasta.

TV-sarja Metsoloissa 90-luvulla suvun vanhalle isännälle esiteltiin Helsingistä saapunut vävykokelas. Tämä ilmoitti tulleensa maalle suojelemaan ikimetsiä. Kun isäntä innostui, että omistatko metsääkin, ja sai vastauksen että ei, hän tokaisi: parempi että jokainen suojelee omat metsänsä. Tämä on olennainen ajatus Suomen metsien suojelussa: kolme neljännestä on yksityisomistuksessa. Metsänomistajat pitävät huolen metsän uudistamisesta ja monimuotoisuudesta varmasti paremmin kuin Brysselin EU-eliitti.

Kaivokset on jo annettu ylikansallisille toimijoille, ei päästetä metsille käymään samoin.

Kesä jatkuu kuumana ja syksy saapuu budjettiriihineen. Tulemme näkemään saman näytelmän kuin keväällä, jokainen puolue vuorollaan esittää lähtevänsä hallituksesta, kuka mistäkin syystä. Poliitikan kommentoijat raportoivat ylitöinä “hallituskriisiä” – lopulta sovitaan ja halataan.

Ainoa ero on että Pataässän mainospakettiauto on säätytalon terassin sermin takana ja ilmainen mainosaika loppuun kulutettu.

Tilaa
Ilmoita
guest

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

Täyttä asiaa mutta älkää valitko ketään ”etukäteen” puheenjohtajaksi vaan sellainen joka todellakin jatkaa Halla-ahon tyyliin vaikka oma ripaus olisikin mukana.Ei mitään kauppaa arvoilla vaan pitäkää linja!

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!