Blogit

Raiskaus on vallan ja sodankäynnin väline

Kuten viimeksi kirjoittamassa tekstissäni kerroin, olin aikeissa jäädä lomalle ja palata elokuussa. Sain kuitenkin äänestäjiltäni ja monelta muulta kansalaistaholta viestiä ottaa laajemmin kantaa otsikon aiheeseen kuin mitä olen sosiaalisessa mediassa jo tehnyt. Aloitan toteamalla, että naisen oikeus määrätä omasta kehostaan on rikkomaton, tämä on lakiin kirjattu. Ei ole, eikä tule tilannetta, jossa nainen on syyllinen mihinkään häneen kohdistuvaan väkivaltaan. Piste.

Hankamäen näkemykset ovat mielestäni täysin epäterveitä, mitä tulee hänen naisvihaansa: hänen loukkaavat ajatuksensa siitä että “pihtaaminen” on raiskausten syy, on jotain todella vääristynyttä ajattelua.  Minäpä kerron: raiskaus ei ole koskaan seksuaalinen teko vaan kyse on vallankäytöstä ja väkivallasta. Luuletko Jukka, että muuten mieleltään terve ihminen tekee seksuaalista väkivaltaa toiselle? Asiaa ei muuta se että ollaan naimisissa. Tällaiset sairaat näkemykset eivät kuulu länsimaiseen tasa-arvo-käsitykseen, eikä asiaa yhtään paranna luetella naistyyppejä, jotka teon olisivat ansainneet. Uhri ei ole syyllinen koskaan, eikä tässä ole mitään lieventäviä asianhaaroja. 

Raiskaajat ovat ihmiskunnan alinta pohjasakkaa. Heidän tekojaan ei kukaan täysjärkinen voi puolustella. Raiskaamista on kautta historian käytetty sodankäynnissä  vihollisen moraalia tuhoavana välineenä. Roomalaiset, hunnit, japanilaiset, saksalaiset, venäläiset, ruandalaiset ja Isis. Jokainen sota vaatii uhrinsa ja voittaja raiskaa hävinneen naiset. Tästä on kyse, ei seksistä.

Puolet maailman ja Suomen ihmisistä on naisia. Puolet miehistä on tyttöjen isiä. Kukaan vanhempi ei halua, että lapsensa, tyttö tai poika, on seksuaalisen väkivallan kohde. Jos puoluetoimistolla tai ajatuspajalla olisi ollut yksikin nainen, joka Hankamäen kirjan olisi lukenut, ei sitä olisi voitu julkaista. On hyvä, että Turkkila ottaa vastuuta asiasta, mutta jatkossa tällaisia sairaita oksennuksia ei voida puolueen nimissä julkaista.

Suomi ottaa määräänsä enemmän velkaa, hallitus jakaa sitä rahaa holtitta. On ikävää, että kun meidän pitäisi alkaa tehdä vaalityötä, jatkamme omaan jalkaan ampumista. Toivon ja uskon, että fiksut äänestäjäni viimeistään nyt ymmärtävät, että olemme avoin puolue kaikille, eikä tuo julkaisu todellakaan ole meidän kenttäväen toive ja emme jaa sen kamalia näkemyksiä.

Törkeä naisviha on, no törkeää. Tämän alle pääsee kuitenkin ajatusmalli, jossa meidät perusnaiset, jotka selkeästi heti tuomitsimme Hankamäen kirjoitukset syyllistetään ja meidät leimataan joksikin tukijoukoksi hänen kipeille aatoksilleen. Pohjat veti “koomikko” Jukka Lindström jakamalla kuvan, jossa juuri ne naiset, jotka ensimmäisenä kirjoituksen tuomitsivat pitävät suu teipattuna tuon toisen Jukan kuvaa. Vaikka Jukka L. hienosti ammut kaimasi ajatukset, tulet loukkaannesi heitä, jotka ovat tässä pahimpia uhreja ja kärsijöitä. Onko naisviha kaikkien Jukkien erioikeus, sanon, ja pyydän heti anteeksi niiltä Jukilta, jotka eivät naisia alista, kuten Lindström ja Hankamäki.

Kuntavaalit ovat ovella. Kutsun ehdokkaaksi nimenomaan naisia ja miehiä, jotka ajatuksemme jakavat. Tärkeää on Suomen ja suomalaisen kulttuurin, työn ja yrittämisen, suomalaisen luonnon ja ympäristön ja hyvinvointiyhteiskunnan puolustaminen ja säilyttäminen. Jos nämä ovat tärkeitä arvoja ja päämääriä sinulle, lähde ehdolle kanssani!

Lopuksi voimia Jussille, puolueemme puheenjohtajalle. Tiedän että sinuakin näiden selittäminen syö, mutta jaksa, niin minäkin kannustan meidän naisia jatkamaan. Puheet naisten eroamisesta puolueesta ovat turhia – päin vastoin tarvitsemme lisää naisia muuttamaan puolueemme julkikuvaa “äijäpuolueena”. Minua on aina kohdeltu kunnioittavasti, kaikkien puolueen toimijoiden osalta, enkä ole havainnut minkäänlaista nais- tai miesvihaa yhteisömme sisällä. 

Meillä on puolueessa jo työmies, ehkä tarvitaan myös puuhanainen?

Tietoa julkaisijasta

Pia Kuparinen

EK-vaaliehdokas (ps.) 2023 vaaleissa.
Kaupunginvaltuutettu, kh:n jäsen, Kanta-Hämeen perusnaiset vpj.
Koti, Uskonto, Isänmaa. Omavaraisuus, Turvallisuus, Ostovoima!